Valokuva Helsingin kaupunki / aineistopankki (c) Matti Tirri

Tyler Mitchell: Wish This Was Real

Mikonkatu 1, Kämp Galleria, 00100 Helsinki
Suomen valokuvataiteen museo K1

Valokuvataiteilija Tyler Mitchell (s. 1995, USA) on noussut suosioon muotimaailmassa, missä hänet tunnetaan Mustien ihmisten elämää visualisoivista

Valokuvataiteilija Tyler Mitchell (s. 1995, USA) on noussut suosioon muotimaailmassa, missä hänet tunnetaan Mustien ihmisten elämää visualisoivista, kauneutta, tyyliä ja utopioita korostavasta kuvakielestä.  

Suomen valokuvataiteen museossa nähdään Mitchellin ensimmäinen yksityisnäyttely, joka on myös hänen debyyttinsä Pohjoismaissa. Näyttely nostaa esiin uudessa valossa Mitchellin jo pitkään käsittelemiä teemoja: itsemääräämisoikeutta ja arjen valovoimaisuutta. Se osoittaa, miten muotokuvien syvälle juurtuneen historian kautta voidaan rakentaa myös kuviteltuja tulevaisuuksia. Mitchellin mukaan valokuvauksella on tärkeä rooli luoda visuaalista maailmaa, jossa turvan ja levon löytäminen on mahdollista. Hänen teoksensa luovat unelmia paratiisista historian taustaa vasten.

Mitchell on kuvannut muotokuvia eri puolilla Yhdysvaltoja, Eurooppaa, Länsi Afrikkaa ja Kuubaa. Ennen K1:tä näyttely on esitetty C/O Berlinissä Saksassa. 
 

Suomen valokuvataiteen museo, K1

24.10.2024-23.2.2025