Umo Helsinki Jazz Orchestra & Elena Mindru – Mistä sä diggaat? – Kapellimestarina Ed Partyka

Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki
Savoy-teatteri

Tämä 14 konsertin sarja kuuluu Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhankkeeseen, jossa kaikki Suomen 8.-luokkalaiset pääsevät nauttimaan taide-elämyksistä. Konsertti on ainoastaan Taidetestaajille.

Tämä 14 konsertin sarja kuuluu Suomen Kulttuurirahaston Taidetestaajat-suurhankkeeseen, jossa kaikki Suomen 8.-luokkalaiset pääsevät nauttimaan taide-elämyksistä. Konsertti on ainoastaan Taidetestaajille.

UMO Helsinki Jazz Orchestra ja jazzlaulaja Elena Mindru ja tarjoilevat täyslaidallisen kiehtovaa ja kutkuttavaa jazz- ja big band -musiikkia eri aikakausilta ja eri yhteyksistä. Konsertin ohjelmiston myötä Taidetestaajat tutustuvat laajasti jazzin ja big band -musiikin eri tyyleihin aina bluesista salsaan asti. Mutta mikä onkaan tarkka ohjelmisto? No mistä sä diggaat!?

UMOn Taidetestaajat-konsertin etko-tehtävänä nuoret kertovat mistä he diggaavat äänestämällä UMOn kuratoimasta listoista suosikkikappaleitaan. Äänestyksessä eniten pisteitä keränneet kappaleet pääsevät mukaan konsertin ohjelmistoon. Lisäksi ohjelmistoon on valittu nuorille tuttuja kappaleita, jotka on puettu uuteen yllättävään big band -asuun. Miten Ed Sheeran tai Beyonce taipuvat big bandin käsittelyssä? Koko shown seremoniamestarina toimii näyttelijä Juha-Pekka Mikkola ja konsertin johtaa UMOn taiteellinen johtaja Ed Partyka.

Elena Mindru (s. 1988) edustaa Suomen jazzlaulajien parhaimmistoa. Upeasta esiintymisestään ja improvisaatioistaan tunnettu Mindru esiintyy säännöllisesti isojen orkestereiden solistina molemmissa kotimaissaan Suomessa ja Romaniassa muiden maiden ohella. Hän on julkaissut omalla nimellään neljä jazzlevyä, joista uusin, Hybrid, julkaistiin v. 2022. Säveltäjänäkin kunnostautunut Mindru on kirjoittanut useita teoksia big bandille, sinfoniaorkesterille ja pienyhtyeille. www.elenamindru.com

Esityksen kesto noin 75 min, ei väliaikaa.

Ei lipunmyyntiä, konserttisarja on ainoastaan Taidetestaajille. Opettajat tekevät ennakkoilmoittautumisen Taidetestaajat-sivuston kautta.

Esitykset Savoy-teatterissa
Ma 6.3. klo 14
Ti 7.3. klo 11 & 14
Ke 8.3. klo 11 & 14
To 9.3. klo 11 & 14
Pe 10.3. klo 11 & 14
Ma 13.3. klo 11 & 14
Ti 14.3. klo 11 & 14

#umohelsinki #taidetestaajat

Elena Mindrun kuva: Andrei Budescu