Valokarkelot goes LUX! RinneRadio

Sörnäisten rantatie 22 / Kaasutehtaankatu 1, 00540 Helsinki
Tiivistämö

Luvassa on upea RinneRadion konsertti, valoesityksiä sekä sirkusjamittelua muusikoiden kanssa.

Vannetanssiyhdistyksen ja Valosirkus Spektrin tarjoama ilmainen kaupunkitapahtuma. 
Luvassa on upea RinneRadion konsertti, valoesityksiä sekä sirkusjamittelua muusikoiden kanssa.
Ota mukaan UV- ja LED lelusi ja liity mukaan. Paikalla on myös lainavanteita jamittelua varten. 

17:00 Lämpiön ovet avautuvat: Obsessive Creative Desires -multimediataidetta
19:00 Salin ovet avautuvat
20:00 RinneRadio LIVE & valomaalausta: Hannu Huhtamo
21-21.30 Valoesityksiä
21.30-22.30 Namo LIVE
22.30-23.30 DJ Kasumisun
 
Vapaa pääsy!
Suvilahdessa on samaan aikaan esillä LUX Helsingin upeat valoteokset klo 17-22.

Esiintyjät:
Vuonna 1988 perustettu RinneRadio on ollut kautta historiansa sekä edellä aikaansa että täysin ajaton, ja sama trendi jatkuu yhä. Yhtyettä määrittää vain jatkuva muutoksen tila, ja ilmiasun ainoana vakiona pysyy Rinteen puupuhallinarsenaali. Bändin vuosimallin '23 muodostavat Rinne, jota luonnehdittiin 20 vuotta sitten New York Timesin jutussa ”maailman ainoaksi tekno-bassoklarinetistiksi”, elektroniikasta vastaava Aleksi Myllykoski ja lyömäsoittaja Juuso Hannukainen sekä äänisuunnittelija Miikka Kari.

RinneRadion visuista vastaa Hannu Huhtamo, jonka käsialaa on myös tekeillä olevan albumin ulkoasu. Syksyllä ilmestyneen Photon-sinkun kansikuvan Hannu Huhtamo on toteuttanut valomaalaustekniikalla. Tiivistämön keikalla nähdään valomaalausta myös livenä.

Namo soittaa samplerilla ja syntetisaattoreilla tanssittavaa konemusiikkia, joka sykkii eteenpäin tuhdin biitin tahtiin. Monipuolisena muusikkona hän on tottunut samanaikaiseen sekvenssien ajamiseen ja koskettimien hivelyyn. Samalla hän on jäänyt koukkuun orgaanisempaan elektroniseen musisointiin, jossa on varaa sekä improvisointiin että virheisiin, ja jonka kokonaisuus elää hetkessä.

Vuodesta 2014 aktiivisesti ympäri Suomea keikkaillut Kasumisu on vakiintunut nimi Helsingin klubeilla sekä alakulttuurin tapahtumissa UG-illoissa. Kasumisu on ollut uransa alusta lähtien järjestämässä omia tapahtumia (Tavastia, Kuudes Linja, Ääniwalli yms. UG / Open Air) ja soittanut aktiivisesti keikkaa vuodesta 2014. Hänen keikoillaan ollaan kuultu laajasti hyvää omatakeisia settejä laidasta laitaan eri tapahtumissa, Acidista Houseen, Electrosta Indie Dance sekä Old School Hardcore. Jos jotain hyvää hän osaa sanoa itsestään DJnä niin ”hyvä musiikkimaku”. Tapahtumassa tullaan kuulemaan hypnoottista, rytmikästä sekä mukaansatempaavaa housen sub-genrejä.

Tapahtuman juontaja Gaylien 2000 on helsinkiläinen drag artisti,  joka on tullut kaukaiselta planeetalta viihdyttämään maan asukkaita, ja levittämään puhdasta  universaalia rakkautta ympärilleen. Gaylien on intergalaktinen superstara, joka edustaa uuden sukupolven dragia, jossa yhdistyvät klovneria, glamour, camp ja kupliva energia.

Valosirkus Spektri on Vannetanssiyhdistyksen esiintymisryhmä, joka on toiminut vuodesta 2015 ja on siitä lähtien loistanut kirkkaana kaikissa sateenkaaren väreissä! Spektri esiintyy Valokarkeloissa kolmella eri numerolla.

AnnikkiArt on helsinkiläinen esiintyvä taiteilija, joka enimmäkseen tulen kanssa Tuliryhmä Roihussa. Tässä sooloteoksessa yritetään kesyttää lohikäärme. Näinköhän lohikäärme haluaa lentää hänen kanssaan.

Ninjaska on maailman luokan kontakti kepin erikois-osaaja, jonka haltioitava esitys "Vastapaino" tutkii keppi manipulaation eri ulottuvuudet modernin konemusiikin säestämänä.

Duo Kajo, tai ystäville Kahjo, on osa Roihun esiintyvää ryhmää. Tässä esityksessä pääsemme kurkistamaan nukkemestarin arkeen, kun hän kouluttaa luomustaan tanssimaan. Onkohan mestarin kavaljeerista tanssipariksi, vai joutaako tämäkin luomus kaatopaikalle?