Viimeiset Hitaat -näyttely

Uudenmaankatu 13, 00120 Helsinki
Luonnos

Hilla Semerin kuvituksissa ja Sandra Pramin keramiikkaveistoksissa juhlistetaan tyttömäisyyttä ja arjen yksityiskohtia.

Kahden piirustustaisen tekijän yhteisnäyttelyn aiheet kumpuavat purukumin tahmeista ja hilemuovin kimaltavista maailmoista. 

Hilla Semerin kuvituksissa ja Sandra Pramin keramiikkaveistoksissa tyttömäisyys ja runsas koristeellisuus eivät ole hillittävien asioiden listalla. Näyttelyn tekijät kokevat visuaalisen viestinnän ja etenkin graafisen suunnittelun kentän ajoittain paikkana täynnä kirjoittamattomia sääntöjä minimalistisen pelkistämisen hyveistä. Yhteisnäyttelyssä runsaat yksityiskohdat kummankin suunnittelijan töissä muuttuvat kuitenkin merkittävimmiksi väyliksi tavoittaa eri aikojen, paikkojen ja tunteiden kerrostumia.
 

Hilla Semeri (s. 1995) kuvittaa itselleen tuttua kulutuskulttuuria luoden nostalgisen ja pehmeän universumin. Kuvituksissa haaveilevien naishahmojen rinnalle päärooleihin kohoavat heidän arkensa materiaaliset yksityiskohdat, kuten söpöt korvakorut, sievä pillimehupurkki ja vanha läppäpuhelin. 
 

Sandra Pramin (s. 1995) teoksissa kiiltävät, metalliset ja mattapintaiset käsittelyt muuttavat kovan keramiikan näyttämään laskeutuvalta kankaalta, pehmeältä iholta tai kimaltavalta kynsilakalta. Veistosten hahmot ovat kollaaseja henkilökohtaisia kokemuksia puettuna viime vuosikymmenien muoteihin. Pramin veistoksissa kuvataan ulkonäköpaineiden, riippuvuuden, joukkoon kuulumattomuuden ja ystävyyden herkkiä ja epätäydellisiä hetkiä.
 

Viimeiset Hitaat Grafian luovassa tilassa Luonnoksessa 14.6.–11.8.2024. Huomioithan että Luonnos on kiinni koko heinäkuun ajan!

Näyttelyn avajaiset järjestetään torstaina 13. kesäkuuta klo 17–19, tervetuloa!

Luonnos – Grafian luova tila

14.6.-11.8.2024 (Huom! Galleria suljettu heinäkuun ajan)

Avoinna ke–pe 12–17, la–su 12–16

Vapaa pääsy