Viitasen Piia – A la Malmi

Ala-Malmin tori 1, 00700 Helsinki
Malmitalo

Kriitikoiden ylistämä, palkittu indiebändi avaa syksyn A la Malmi -klubisarjan.

Kriitikoiden ylistämä, palkittu indiebändi avaa syksyn A la Malmi -klubisarjan.

Viitasen Piia julkaisi odotetun viidennen studioalbuminsa ”Ihmisen aika” maaliskuussa 2024. Artisti kertoo albumin käsittelevän kotia ja kodittomuutta, juuria ja juurettomuutta, äidiksi tulemista sekä ihmisen vaikutusta luontoon.

”Huomasin uuden albumin kirjoitusprosessin edetessä kirjoittaneeni useita kappaleita eri tavoin kyydistä pudonneiden näkökulmasta: tarinoita ihmisistä, jotka ovat syystä tai toisesta pudonneet tyhjän päälle tai joutuneet rakentamaan elämänsä perustuksia ja turvan tunnetta uudelleen”, Piia kertoo.

Neljä kriitikoiden ylistämää albumia urallaan julkaissut Viitasen Piia on huomioitu uransa aikana Emma-ehdokkuuksin sekä Kriitikoiden valinta (2014) että Vuoden etno (2019) -kategorioissa. Musiikin tuottajien ja teknologien yhteisö Aux ry palkitsi kuulijoita ravisuttaneen ”Meidän jälkeemme hiljaisuus” -levyn Vuoden albumi ja Vuoden single -palkinnoilla vuonna 2020.

Viitasen Piiassa soittavat Mikko Malmivaara (kitara), Matias Tyni (koskettimet), Sarah Palu (harppu ja kantele), Juho Niemelä (basso) ja Miika Luoma (rummut).

A la Malmi on Malmitalon klubisarja, joka esittelee kiinnostavinta, tuoreinta ja kovimmassa nosteessa olevaa kotimaista musiikkia. A la Malmi ei välitä genrerajoista vaan tarjoilee kuulijoille parhaat itsenäisen musiikin tekijät. Lisäksi laadukas konserttisaliympäristö nousevine katsomoineen tarjoaa jokaiselle asiakkaalle oman mukavan istumapaikan ja hyvän näkymän esiintymislavalle. Akustiset, äänentoistolliset ja valaistukselliset puitteet ovat Malmisalissa huippuluokkaa.

Kesto 1 t 15 min