Valokuva Saura Booking Agency (c) Mikko Malmivaara

Vilma Jää

Hämeentie 13 (sisäänkäynti Kaikukatu 4), 00530 Helsinki
Kuudes Linja

Vilma Jää (levynjulkkarit)

Vilma Jää (levynjulkkarit)

Vilma Jään odotettu debyyttialbumi Kosto julkaistaan 27.10.! Traumaa, tuskaa ja selviytymistä käsittelevän albumin julkaisukiertue alkaa 1.11. Kuudennelta linjalta.

Etnopopartisti Vilma Jään musiikissa akustiset perinnesoittimet kanteleesta kampiliiraan sulautuvat synteettisesti tuotettuihin biitteihin suomalais-ugrilaisen lauluperinteen flirttaillessa popestetiikan kanssa. Vilma Jäältä on ilmestynyt viisi sinkkua, joista Saatanan saalistaja, Humalahullu ja Jäinen neiti ovat kivunneet radioiden soittolistoille. Musiikkiaan Vilma Jää tekee yhteistyössä tuottaja-säveltäjä Mikko Renforsin kanssa. Vilma Jään musiikki ottaa kiehtovalla tavalla kantaa tämän hetken merkittäviin tasa-arvokysymyksiin ja ilmastokriisiin. Nyt päästään kuulemaan kokonainen Vilma Jään debyyttialbumi, Kosto. Kuudennen linjan levynjulkaisukeikalla mukana ovat myös albumilla vierailevat Vilma Jään perustama lauluyhtye Jäine, Mimika sekä Hanna Ryynänen.

Illan avaa Hanna Ryynänen, joka on sävähdyttävä kanteletaiteilija. Hanna venyttää instrumenttinsa äärirajoja pehmeästä rajuun ja meditatiivisesta perkussiiviseen ilmaisuun. Ilmaisuvoimainen instrumentalisti julkaisi debyyttisooloalbuminsa Taite toukokuussa 2023.

Toisena lämmittelijänä kuullaan Mimika eli Mimi Kantola. Hän on laulaja, tuottaja ja äänitaiteilija, joka tekee bedroompoppia popstaran elkein. Mimika ammentaa elektronisesta musiikista, parhaimmilta r’n’b-laulajilta ja jopa vienankarjalaisista itkijäjuuristaan. 

 

Kuudes Linja

1.11.2023 klo 19, kesto avoin

Liput 15-25€ Tiketistä, K-18