Vuotalon Taiteiden yö

Mosaiikkitori 2, 00980 Helsinki
Vuotalo

Musiikkia, tarinoita, työpajoja ja taidetta Vuotalon Taiteiden yössä!

Musiikkia, tarinoita, työpajoja ja taidetta Vuotalon Taiteiden yössä!

klo 16–19 | A&DO Labran avajaiset
Arkkitehtuurimuseon ja Designmuseon yhteinen A&DO Labra -näyttely on kiertänyt Suomea jo kahden vuoden ajan. Nyt kahteen merikonttiin rakennettu arkkitehtuuri- ja muotoiluoppimisen näyttely palaa Helsinkiin – kaikki kiertomatkan opit mukanaan. A&DO Labra rantautuu Vuotalon pihalle Vuosaareen, missä avautuu loistava paikka hyvän lähiympäristön tarkasteluun kaikenikäisille. Näyttely on avoinna 17.8.–20.9.2023.

klo 16–19 | Vuosaaren monikulttuuristen perhejärjestöjen tapahtumatori

klo 16–19 | Kädentaitopajat
Miten yhdistyvät suomalainen ryijyperinne, letitys ja eri kulttuurien värimaailmat? Tule tutkimaan, kokeilemaan ja tutustumaan! Alle 8-vuotiaat lapset aikuisen seurassa. Maksuton, vapaa pääsy. Ohjaajina Ama Essel ja Maria Vuorenjuuri / Helsingin työväenopisto.

klo 17–19 | Afrosuomalaiset Helsingissä – kuvankeräystyöpaja teemana Vuosaari
Mitä Being Black – poimintoja afrosuomalaisuudesta -näyttelystä puuttuu? Tule kuvankeräystyöpajaan lisäämään omat kuvasi osaksi näyttelyä! Työpajassa osallistujat jakavat valokuvia omasta puhelimestaan ja valitsevat lopuksi yhdessä, mitkä kuvat päätyvät esille näyttelyyn. Työpajassa kerätyt kuvat lisätään näyttelytilassa niille varattuun näyttöön, jossa ne ovat nähtävillä 24.9. asti. Työpajan vetää Alice Mutoni / Helsingin kaupunginmuseo.

klo 17–19 | Aikamatkustaja-piirustustyöpaja
Kuvitellaan tarina, jossa juuri sinä olet päähenkilö. Jos matkustaisit ajassa vaikka 100 tai 1000 vuotta tulevaisuuteen, minkälaista se olisi? Aikamatkustaja-piirustustyöpajan teema on omana itsenään oleminen ja tilan haltuun ottaminen. Työpajassa tavoite on asettaa oma kokemus, identiteetti keskiöön tieteis- ja fantasiaelementtejä hyödyntäen. Piirtimet ja paperit saat Vuotalolta. Jade Lönnqvist ohjaa työpajan Being Black -näyttelytilassa.

klo 18 | Delado 2 International
Delado on musiikki- ja tanssiryhmä Burkina Fasosta ja Suomesta. Delado tuo yhteen mestarimuusikot Burkina Fasosta ja tanssija-lauluntekijä Sanna Karlsson-Sutisnan Suomesta. Taiteiden yössä Delado esiintyy duona.

klo 19 | Story Sharing Universum: Story Sharing Café
Yö Vuotalon alapihan taikapuutarhassa on täynnä valoa, musiikkia ja upeita tarinoita. Story Sharing Café on avoin ja hauska tapahtuma, jossa ihmiset eri puolilta maailmaa, erilaisine taustoineen ja todellisuuksineen, voivat tavata ja jakaa arjen tarinoita.

Voit tulla yksin tai tuoda ystäväsi ja jakaa tarinoita ja muistoja pienissä ryhmissä tarinanjakoryhmämme jäsenten isännöimissä sohvapöydissä. Tänä vuonna keskitymme erityisesti Afrikkaan. Meillä on myös erityisiä tarinavieraita, musiikkia ja avoin tarinanjakomikrofoni. Yhdessä luomme sydäntä lämmittävän ja nautinnollisen tapahtuman! Puhumme vähintään englantia, suomea, ruotsia, arabiaa, paštua, espanjaa ja venäjää.