Wishamalii | Emmi U. Trio | Janne Huttunen Quintet – Jazz-Espa

Emmi U. Trio yhdistelee pohjoismaista jazzia, suomalaista psykedeelistä folkia ja brasilialaista rytmimusiikkia, kun taas illemmalla pitkän linjan huippujazzmuusikoista koostettu Janne Huttunen Quintet vie yleisön elokuvallisen jazzin maailmaan.

Emmi U. Trio yhdistelee pohjoismaista jazzia, suomalaista psykedeelistä folkia ja brasilialaista rytmimusiikkia, kun taas illemmalla pitkän linjan huippujazzmuusikoista koostettu Janne Huttunen Quintet vie yleisön elokuvallisen jazzin maailmaan.

Ohjelma
klo 13 Wishamalii

Tämän upouuden kokoonpanon muodostavat kolme seikkailunhaluista muusikkoa hyvin erilaisista maantieteellisistä ja musiikillisista taustoista. Vain kymmenkunta konserttia takana, ja trio kuulostaa jo vakiintuneelta, yhtenäiseltä ryhmältä, joka saa paljon wow-huomiota täysin ainutlaatuisella musiikillaan, hurmaavalla lavakarismallaan ja pianistin vallankumouksellisella keksinnöllä – Maqiano-mikrovirityslaitteella, jonka avulla hän voi soittaa arabialaisia maqam-asteikoita ja muita mikrointervalleja akustisella pianolla! Wishamalii-nimi viittaa pohjoismaiseen tapaan tulkita arabi-andalusialaisia Muwashah-lauluja, suurimman osan yhtyeen ohjelmistosta ollen kuitenkin erityisesti tälle yhtyeelle tehtyä musiikkia. Saksalainen Nordic Notes julkaisee Wishamaliin debyyttialbumin "Al-Bahr" syyskuussa 2024.

Nemat Battah (PS)– laulu & oud
Kari Ikonen – piano & Maqiano™ mikrovirityslaite ja Moog-syntetisaattori
Abdissa "Mamba" Assefa – perkussiot

klo 16
Emmi U. Trio

Emmi Uimonen sävelsi Emmi U. Trion pääosin laulukappaleista koostuvan vuonna 2023 julkaistun Junassa-levyn (Eclipse Music). Levyn materiaali rakentaa siltaa pohjoismaisen jazzin, suomalaisen psykedeelisen folkin ja brasilialaisen rytmimusiikin välille. Intiimi triokokoonpano antaa tilaa laululle ja sen suomenkielisille lyriikoille, joissa kuuluu sotien loppumisen kaipuu, tasa-arvon ja itsemääräämisoikeuden loukkaamattomuuden puolustaminen ja elämän loputon keskeneräisyys.

Emmi Uimonen – piano ja laulu
Tuomas Talvi – basso
Chico Matada – rummut

klo 17.30
Janne Huttunen Quintet

Saksofonisti Janne Huttunen tunnetaan laaja-alaisena muusikkona, tuottajana ja lauluntekijänä. Huttunen julkaisi toisen jazzalbuminsa "Two Shadows of You" keväällä 2023 ja niin levyllä kuin livenä Jazz-Espalla kuullaan Suomen jazzhuippuja. Albumin sävellyksiä yhdistää tyylikkään mukaansatempaavat ja helposti lähestyttävät melodiat, svengaavat rytmit ja elokuvalliset sävyt.

Janne Huttunen – saksofonit
Kalevi Louhivuori – trumpetti
Henri Mäntylä – piano
Ville Herrala – basso
Jaska Lukkarinen – rummut