Valokuva Arkkitehtuurimuseo (c) Aukusti Heinonen

Wivi Lönnin Ebeneser – Jugendlinna lasten ehdoilla

Helsinginkatu 3-5, 00500 Helsinki
Lastentarhamuseo

Teemaopastussarja / Wivi Lönnin Ebeneser – Jugendlinna lasten ehdoilla

Teemaopastussarja / Wivi Lönnin Ebeneser – Jugendlinna lasten ehdoilla

 

Arkkitehti Wivi Lönn (1872–1966) oli mestari luomaan rakennuksiinsa viihtyisää toimivuutta. Vuonna 1908 käyttöön vihityn Ebeneser-talon Lönn suunnitteli aktiivisimmalla luomiskaudellaan Helsingin Harjun alueelle. Teemaopastuksella tutkitaan, millaisia keinoja Lönn käytti luodessaan kaunista ja toimivaa ympäristöä lapsille.

Opastus toteutetaan Arkkitehtuurimuseon, Lastentarhamuseon ja Ebeneser-säätiön yhteistyönä. Opastuksen ovat käsikirjoittaneet Lastentarhamuseon johtaja ja toiminnanjohtaja Taina Sillanpää sekä Arkkitehtuurimuseon kokoelma-amanuenssi ja Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn kuraattori Anna Autio. Opastussarja on osa Eläköön Wivi Lönn! -näyttelyn ohjelmaa.

 

Lastentarhamuseo ja Ebeneser-säätiö
Lastentarhamuseo ja sitä ylläpitävä Ebeneser-säätiö edustavat suomalaisen varhaiskasvatuksen historiaa. Säätiön tehtävänä on varhaiskasvatuksen ja vanhemmuuden tukeminen sekä lastentarhatyön kulttuurihistoriallisen merkityksen vaaliminen. Lastentarhamuseo sijaitsee Helsingissä, arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelemassa historiallisesti merkittävässä rakennuksessa. Lastentarhamuseo on Kallion alueen aktiivinen toimija, museotyön kehittäjä sekä yhteiskunnallinen vaikuttaja tuoden esille pienen lapsen ääntä. 

 

Lähtö ja paluu: Lastentarhamuseo & Ebeneser-säätiö 

3.2.-18.4.2023 

 

3.2. / 7.3. / 18.4. klo 17-18

 

Sisäänpääsy 0-10€, sis. pääsylipun Lastentarhamuseoon ja Arkkitehtuurimuseoon

Ennakkoilmoittautuminen: https://q.surveypal.com/Wivi-Lonnin-Ebeneser-Kevat-2023, max 20 osallistujaa/kierros

Suositellaan kasvomaskin käyttöä (koskee kaikkia yli 12-v.). Teemaopastuksella on käytössä turvallisemman tilan periaatteet, joihin sitoudutaan kaikessa museon toiminnassa.