Valokuva EMMA (c) Paula Virta

Yrjö Kukkapuro: Taikahuone

Ahertajantie 5, 02100 Espoo
EMMA - Espoon modernin taiteen museo

EMMAn vuoden 2023 päänäyttely esittelee suomalaisen muotoilun pitkän linjan vaikuttajan, Yrjö Kukkapuron, värikästä, mielikuvituksellista ja kokeellisia muotoja

EMMAn vuoden 2023 päänäyttely esittelee suomalaisen muotoilun pitkän linjan vaikuttajan, Yrjö Kukkapuron, värikästä, mielikuvituksellista ja kokeellisia muotoja hyödyntävää tuotantoa. Muotoilijan 90-vuotisjuhlavuonna järjestettävä Yrjö Kukkapuro – Taikahuone -näyttely nostaa Kukkapuron tuotannon rinnalle hänen suuren ja pitkäaikaisen innoittajansa – taiteen.

Kukkapuron tuotannon yhteydet moderniin ja postmoderniin taiteeseen nousevat vahvasti esiin näyttelyssä, jossa kalusteet ja prototyypit asettuvat katsojan mielikuvitusta ruokkivaan vuoropuheluun taideteosten kanssa. Osa näyttelyyn valituista taiteilijoista on Kukkapuron läheisiä ystäviä, osa muuten häntä inspiroineita.

Näyttelyssä nähdään mm. Airi Snellman-Hännisen, Matti Kujasalon, Lars-Gunnar Nordströmin, Silja Rantasen ja Osmo Valtosen teoksia, joista valtaosa on kuratoitu EMMA-kokoelmasta. Teoksia on myös Yrjö Kukkapuron vaimolta Irmeli Kukkapurolta.

 

EMMA

1.3.2023 - 14.1.2024 

ti, la-su klo 11-17, ke-to klo 11-19, pe klo 11-21

 

Sisäänpääsy 10/20€, alle 18- ja yli 70-vuotiaat vapaa pääsy

Sulje