zeepikopi

Kaikukatu 4, Helsinki, 00530 Helsinki
Caisa

zeepikopi! Hauska ja vuorovaikutteinen nykymusiikin konsertti tämän päivän lapsille.

zeepikopi! Hauska ja vuorovaikutteinen nykymusiikin konsertti tämän päivän lapsille.

zeepikopi! on taianomainen musiikillinen ihmemaa, johon väriä, iloa ja jännitystä tuovat mystiset suomalaiset puupuhallinteokset, lumoava mediataide sekä salaperäinen tarina. Vuorovaikutteisessa esityksessä kuljemme läpi taikametsän, kuulemme uusia ääniä, näemme uusia värejä ja saamme uusia ystäviä.

Bridget Allaire-Mäki ja Tarja Luoma juttelivat eräänä päivänä vuonna 2019 lastenmusiikista ja lastenkonserteista. ”Ajatus karkasi lentoon ja mietimme, miten hauskaa olisi luoda lapsille konsertti joka sisältäisi jotain vähän erilaista; ehkä abstraktia taidetta ja nykymusiikkia. Koska lapset jos ketkä ovat avoimia uusille ideoille ja kokemuksille! No, päätimme kääriä hihat ja luoda jotain uutta ja jännittävää lapsille. Tässä konsertissa on varmasti jotain sellaista mitä et ole koskaan ennen nähnyt tai kuullut - ehkä jotain, mitä et edes osannut kuvitella olevan tai kuuluvan.”

Tarja Luoman mittava kokemus muskariopettajana yhdistettynä lapsienergiaan ja huumoriin kuljettaa kuulijan seikkailumaailmaan. Matkan varrella tapaamme Heljän (zeepi), lumoavan huilistin sekä Askon (kopi), karismaattisen klarinetistin. Kuulemme jännittäviä ja hauskoja kappaleita, autamme esiintyjiä, kun he joutuvat vaikeuksiin ja tutustumme zeepikopin maagiseen maailmaan Bridget Allaire-Mäen taianomaisten digitaalinen median avulla.

Konsertin säveltänimiä ovat Minna Leinonen, Juhani Nuorvala, Jukka Tiensuu, Harri Vuori ja myös erityisen helmen juuri tähän konserttiin säveltänyt Matthew Whittall. Teokset esittävät kaksi Tapiola Sinfoniettan valovoimaista puupuhallineksperttiä Asko Heiskanen ja Heljä Räty. Mielettömät asut on suunnitellut Helka Räty.

Tervetuloa mukaan soivaan, digitaaliseen kuvataideseikkailuun!

Konsepti ja mediataide: Bridget Allaire-Mäki
Käsikirjoitus: Tarja Luoma
Kertoja ja muusikot: Tarja Luoma, Asko Heiskanen, Heljä Räty
Puvut: Helka Räty

Ikäsuositus: 5 v. ylöspäin
Kesto: noin 40 minuuttia
Kieli: suomi
Liput 5 €