Nils-Petter Molvær ”Stitches” (Norja) / Vijay Iyer Trio – Savoy JAZZFest 2.-6.3.2022

Kaserngatan 46-48, 00130 Helsingfors
Savoy-teatern

Lördagen den 5.3 spelar Nicholas Paytons energiska och temperamentsfulla trio från USA på festivalen.

Multiinstrumentalisten och kompositören Payton blev under 1990-talet känd för en bredare publik som en del av Young Lions-fenomenet, vilket bidrog till en ny blomstringstid för akustisk mainstream-jazz och som förutom honom representerades av bland andra Roy Hargrove, Branford Marsalis och Joshua Redman.

Nicholas Payton är och så känd som en aktiv debattör och essäist, som medvetet strävar till att sudda ut gränserna mellan olika afroamerikanska musikstilar. 1997 vann han en Grammy i kategorin Best Instrumental Jazz Solo.
Vem den andra artisten vid den tvådelade konserten är, kommer att kungöras senare.

Konsertlängd ca 2,5 timmar inklusive paus.

Åldersgränsen till parkettplatserna är 18 år. Balkongen är tillåten för alla åldrar

********
Kulturcentren har förpliktigat sig att följa myndigheternas anvisningar gällande Coronaintyget. Genom att köpa biljett till evenemanget förpliktigar sig kunden att förelägga ett giltigt Coronaintyg (som visar fullt vaxvaccinationsskydd, negativt testresultat eller genomliden sjukdom inom den tidsperiod som krävs), i det fall att myndigheterna, arrangören eller någon annan instans kräver detta för att få delta i ifrågavarande evenemang. Kulturcentren, Lippupiste eller Ticketmaster är inte skyldiga att återbetala biljettpriset till kunden, om kunden inte kan förelägga ett giltigt Coronaintyg för att delta i ett evenemang där myndigheterna, arrangören eller en annan instans förutsätter detta.

Stäng