Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen och TEHDAS Teatteri: Den Pikulilla Prinsessan Pikkiriikki – alla dummingars hjälte – Hurraa!-festivalen

Åbohusvägen 1, 00900 Helsingfors
Stoa

Prinsessan Pikkiriikki erbjuder både de stora och små en dockteaterupplevelse som är igenkännlig, glädjande och full av ambition.

Prinsessan Pikkiriikki erbjuder både de stora och små en dockteaterupplevelse som är igenkännlig, glädjande och full av ambition.

Den pikulilla prinsessan Pikkiriikki - alla dummingars hjälte” är en dockteaterföreställning för barn under eller i lågskolaåldern. Föreställningen baserar sig på den lustiga barnbokserien av Hannele Lampela och Ninka Reitu om prinsessan Pikkiriikki och vuxenregler som får den pikuliten prinsessan att protestera. Det här är första gången vi kan se Prinsessan Pikkiriikki i dockteater.

Färgrika bordsdockor och ett skojande sätt att berätta och visualisera tar publiken inne i barnens värld, och tack före den episodiska strukturen, är det lätt även för de yngsta i familjen att följa med föreställningen. Prinsessan Pikkiriikki erbjuder både de stora och små en dockteaterupplevelse som är igenkännlig, glädjande och full av ambition.

Längd: 55 min
Rekommenderad ålder: 5–10 år
Språk: finska

Biljetter: 6 € (söndag); fritt inträde för skolelever och dagisbarn till fredagens föreställning. Biljettförsäljning börjar i januari.

På scenen: Pia Kalenius och Merja Pöyhönen
Manus: Merja Pöyhönen
Regi: Timo Väntsi
Visuell planering och utformning (dockor, scenografi, dräkter, rekvisita): Pia Kalenius
Musik och ljudplanering: Valtteri Lipasti
Ljus: Antton Kainulainen
Produktion: Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen och TEHDAS Teatteri

––

Hurraa!-festivalen 12.–20.3.2022

Mästare i dörrspringan, svanar på silversjön och män i ullstrumpor!

Scenkonstfestivalen Hurraa! för barn och unga ordnas av huvudstadsregionens kulturväsen i samband med föreningen ASSISTEJ 12.-20.3.2022. Festivalen erbjuder högklassiga föreställningar för barn, unga och familjer i huvudstadsregionens kulturhus. Programmet består av fysisk teater, cirkus, dans och dockteater. Hurraa!-festivalen är traditionellt känd som ett skyltfönster för inhemsk scenkonst, men år 2022 innehåller programmet också internationella föreställningar som producerats av föreningen ASSISTEJ Finland.

Inhemska pärlor under Hurraa!-festivalen 2022 är: Teater QO:s Ovisilmä, dockteater Kuuma Ankanpoikanens och TEHDAS Teatteris Prinsessa Pikkiriikki, Teater Tuomikkos Suru puserossa, Company Portmanteaus Piste, piste, piste, Red Nose Companys Frankenstein samt Ilmatila ry:s Sarana. Den internationella repertoaren har sammanställts ur fyra medryckande föreställningar från festivalen Bravo! som ställdes in år 2020 på grund av coronapandemin. Till festivalen Hurraa! 2022 kommer äntligen Don Gnus M.I.S – Natten Lang från Danmark, Kompani Giraffs Tvärslöjd och Claire Parsons Co:s LILLA SVANSJÖN från Sverige samt Arts Fraction Foundation & JIENKYO:s Kuuki från Polen och Japan.

Mer information om festivalens föreställningar, biljettförsäljning och sidoevenemang finns från mitten av december på webbplatsen https://hurraa.org.