0

UMO Helsinki Ensemble at Savoy (webbkonsert)

Konsert kl.

Konsert kl. 13:UMO Helsinki Ensemble at Savoy: Music of Morricone & Rota

UMO Helsinki Ensemble under ledning av trumpetisten Tero Saarti bjuder lyssnarna på en oförglömlig fantasiresa till de stora känslornas och filmernas Italien. Den ambitiösa ensemblen tar sig an de älskade filmkompositörerna Ennio Morricones (1928–) och Nino Rotas (1911–1979) eviga musikstycken, som Saarti arrangerat med intressanta jazztoner för en liten ensemble. På konsertprogrammet står bl.a. Nino Rotas kompositioner till filmregissören Federico Fellinis filmer Casanova och La Dolce Vita. Ur Ennio Morricones produktion presenteras verk från filmerna Once Upon a Time in America och För en handfull dollar.

Konsert kl. 15:UMO Helsinki Ensemble at Savoy: Helsingistä, rakkaudella

Från de italienska stämningarna reser vi hastigt till mer bekanta landskap, då UMO Helsinki Ensemble tolkar musik som inspirerats av vår hemstad. På konserten Helsingistä, rakkaudella får vi höra musik med Helsingfors som tema i helt nya jazziga instrumentalarrangemang som gjorts uttryckligen för Helsingforsdagen. På programmet står musik av äldre mästare, såsom av Tuomari Nurmio, Hector och J. Karjalainen, och av de yngre förmågorna Tiisu och Aili Järvelä.

UMO Helsinki Ensemble är en mindre ensemble som består av musiker från UMO Helsinki Jazz Orchestra. Musikerna har gjort långa karriärer i både UMO och i sina talrika egna projekt.

Tero Saarti, trumpetVille Vannemaa, saxofonSeppo Kantonen, pianoVille Herrala, basMarkus Ketola, trummor

Konserten streamas i Helsingforskanalen (www.helsinkikanava.fi), där den kan ses och lyssnas på avgiftsfritt.

Produktion: UMO Helsinki Jazz Orchestra och Savoy-teatern

Stäng