Vesta, Arppa

Tokoistranden, Eläintarhantie, 00530 Helsingfors
Huvilatältet

Vesta har en oslagbar förmåga att rama in känslor, även komplicerade känslor

Vesta har en oslagbar förmåga att rama in känslor, även komplicerade känslor. Av fjolårets singellåtar klingar Periodi i en sorgens melodi, och Ei yksin tarvii uskaltaa glöder av hoppfullhet. Den nya singlen Juttele mulle, som släpptes i slutet av februari, når fram till viktiga insikter om vänskap och känslan av att bli hörd. Även om Vestas musik inte skyr de svåra sakerna i livet, hittar lyssnaren alltid en kontaktyta. Vestas musik är soundtracken för både tårfyllda stunder och stora äventyr.

Artisten visade sig på styva linan redan på debutskivan som utkom för fyra år sedan. Både publiken och kritikerna älskade skivan, och Helsingin Sanomat förkunnade att Vesta är ”det bästa som händer inom mainstreampopmusiken just nu”. Artisten infriar alla löften en gång till, när hon ger ut sitt andra album i mars.

Innan Vesta kliver upp på scenen får vi njuta av bandet Arppa, som balanserar på gränsen mellan folkpop och rock. Bandet som leds av Aaro Airola gav ut sin andra skiva i fjol. Albumet nominerades i tre kategorier vid Emma-galan i maj: Bästa rock, Årets nykomling och Kritikernas val.

Stäng