Valokuva Aki Roukala

Antti Autio + jouset, Loney Dear

Tokoinranta, Eläintarhantie, 00530 Helsinki
Huvila-teltta

Antti Autio on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen rakastetuimmista uuden polven laulaja-lauluntekijöistä.

Helmikuussa neljännen albuminsa Täällä sinua kaivataan julkaissut Antti Autio on noussut viime vuosina yhdeksi Suomen rakastetuimmista uuden polven laulaja-lauluntekijöistä. Autio soittaa yhtyeensä kanssa raikkaaseen ja vahvaan laululyriikkaan sekä polveilevaan kitarointiin pohjautuvaa musiikkia. Voimakkaat ja vilpittömät kappaleet kaipuusta ja rakkaudesta ovat lumonneet kuulijat ympäri Suomen. Autiolla onkin poikkeuksellinen kyky vangita kuuntelija tilaan, jossa ajantaju sumenee. Täällä sinua kaivataan -levyä on ohjannut taidemaalari Raana Lehtisen maalaus Sarastus, joka on myös albumin kansi. Maalauksen hahmot ja tarinat ovat inspiroineet laulujen tarinaa.

Indie-piireistä ponnistava Autio teki läpimurron valtavirtaan vuoden 2022 kolmosalbumillaan Kaikki talot huojuu. Albumin menestyksen myötä Aution konserttilavat ovat kasvaneet ja hänet on nähty muun muassa Flow Festivalin päälavalla ja viime joulukuussa hän esiintyi loppuunmyydylle Kulttuuritalolle. Huvilassa Aution yhtye laajenee upealla jousisektiolla. Antti Autio + jouset -konsertit ovat harvinaisia ja fanien rakastamia tilaisuuksia.

Ennen Autiota Huvilan lavalle palaa rakastettu ruotsalaisartisti Loney Dear. Multi-instrumentalisti Emil Svanängenin omaperäisessä musiikkiprojektissa klassinen lauluntekijyys kohtaa kiehtovan kompleksiset tuotannot ja kappaleet ovat sekä avaran nostattavia että herkän sydäntäsärkeviä. Peter Gabriel on kuvaillut Loney Dearia “ainutlaatuiseksi lahjakkuudeksi” ja “Euroopan vastaukseksi Brian Wilsonille”.

Musiikillisen uransa vuonna 2003 aloittanut artisti nousi omakustanteillaan kulttimaineeseen Ruotsissa ja pikkuhiljaa hänen maineensa levisi myös Ruotsin rajojen ulkopuolelle. Vuonna 2006 Loney, Noir -albumin uudelleenjulkaisun myötä Loney Dearista tuli koko indie-maailman tuntema tunnelmoija lähes yhdessä yössä.

Tarjolla on ainekset todelliseen klassikkoiltaan kun Huvilan illassa kuullaan kahden rakastetun laulaja-lauluntekijän konsertit.