Ragu

Ludvigsgatan 3-5, 00130 Helsingfors

Ravintola Ragu slog upp portarna i april 2014 och har sedan dess etablerat sin plats i Helsingfors restaurangvärld. Nyrenässanshuset från början av 1890-talet, renoverat med respekt för historien, erbjuder en underbar miljö för en restaurang där skandinaviska smaker och säsongens råvaror ackompanjeras av de bästa italienska vinerna. I Ludvigsgatans lokaler öppnade för första gången en restaurang som drar nytta av både de vackra och stämningsfulla salarna och den året runt-öppna terrassen.

Köksteamet har skapat Ragus meny som bygger på den italienska mattraditionen och respekterar skandinaviska råvaror. Ragu betyder lång stuvning, och temat syns på menyn: intensiva och långkokta smaker är särskilt tydliga i kötträtterna, köket har designat menyuppsättningar vars rätter betonar lokala specialiteter och årstidernas växling.

Med fler än 100 platser servar Ragu även de som hoppar in utan reservation om möjligt. Servicen är raffinerad men okomplicerad och varm.

Passionen för Italien syns starkast i vinlistan, och med undantag för champagne har Ragu bara italienska viner. Mer än hälften av vinerna på vinlistan är egenimporterade, med fokus på nord- och centralitalienska viner.

Ragu är en unik kombination av Helsingfors centrum och din egen frid. Interiören i de stämningsfulla matsalarna kompletteras med underbar konst. Renoveringen av den värdefulla fastigheten och interiören i restaurangen ritades av arkitekten Iiris Ulin. Senare stod Kaheli Design för inredningen.


Photo Santeri Stenvall
Ragu Bar