Hur smakar Helsingfors?
Hur smakar Helsingfors? Av årstider. Av skördetid. Jordgubbar, blåbär, kantarellrisotto, vilda bär, abborre och nypotatis, en vegansk burgare som får det att vattnas i munnen på morgonnatten. Michelinstjärnor, en långsam lunch på en kvartersbistro. Karelska piroger med smultet smör rakt från saluhallen. Karamelliserade mandlar i ångande risgrynsgröt.
Helsingfors matkultur är en unik och kreativ kombination av lokala skördesmaker, rena och etiska råvaror, traditionell finsk matlagning och globala influenser – med en helsingforsisk twist.
Vattnas det i munnen?

Några härliga ställen att besöka:
Staden erbjuder matupplevelser för alla smaker: från fine dining till innovativ street food, från matinnovation till traditionella Helsingforsdelikatesser. Oavsett om du besöker ett klassiskt café eller en popup-matfestival kan du vara säker på att hitta allt från veganskt till glutenfritt. (Psst, på Helsingfors stads evenemang är all mat vegansk!)
Och kom ihåg: Helsingfors är en fantastisk kaffestad! Mellan måltiderna kan du besöka stadens små rosterier för en kopp kaffe – följ bara lukten!
Och efter måltiden…?
För att släcka din törst, finns det många lokala mikrobryggerier och terrasser, där du till exempel kan provsmaka en helsingforsisk gin. Efter middagen kan du ta en drink i mysiga vinbarer och pubar eller dyka in i stadens nattklubbar och dansa till gryningen.
